Gőzölt malac
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
malachús |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
száraz vermut |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
1 evőkanál
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kínai ötfűszekeverék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
rizsliszt |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Bőrös oldalast vagy combot használjunk. A bőrt vagdossuk be sűrűn és a húst daraboljuk kétujjnyi kockára. A páchoz valókat keverjük össze és forgassuk bele a húst, néhányszor átkeverve, egy órát hagyjuk a pácban. A rizslisztet szárazon pirítsuk homokszínűre, majd a lecsepegtetett húskockákat forgassuk a kihűlt lisztbe. A gőzölő alját béleljük ki, több rétegben, a salátalevelekkel. Helyezzük rá a húsokat. A párolóra tegyük rá a tetejét és tegyük a forrásban lévő víz fölé. Két órát gőzöljük, közben ne felejtsük el a vizet pótolni.
Az ízes, szaftos salátalevelekkel tálaljuk.
Párolt rizst adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)