Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kertésztokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Kímélő, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
1 maréknyi mirelit zöldbab 89 7 0.4 14 0 0
1 maréknyi mirelit kukorica 128 4.7 1.6 23.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott répát és paradicsompaprikát. Megfűszerezzük és mindig csak kevés vizet öntve alá, félpuhára pároljuk. Belekeverjük a zöldségeket és készre főzzük. Ráöntjük a tejszínt és sűrűsödésig főzzük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Főtt tésztát vagy párolt rizst adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)