Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mexikói sertéscsülök zöld chilivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 üveg zöld chili 0 ? ? ? ? ?
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg csülök  328 16 29 0.3 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott csülköt bőröstől kockára vágjuk és a forró olajon megpirítjuk, ha mindenhol kifehéredett hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymát és hegyes zöldpaprikát. Ha a hagyma is átpárolódott belekeverjük a lecsepegtetett és kis darabokra vagdalt chilit, az őrölt római köményt és a többi fűszert, hozzáöntjük az ecetet és bő deci vizet, átkeverjük és fedő alatt, kis lángon, másfél-két óra alatt puhára pároljuk.
Párolt rizzsel vagy tortillával és tejföllel kínáljuk, díszítsük paradicsomgerezdekkel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)