Mexikói sertéscsülök zöld chilivel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott csülköt bőröstől kockára vágjuk és a forró olajon megpirítjuk, ha mindenhol kifehéredett hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymát és hegyes zöldpaprikát. Ha a hagyma is átpárolódott belekeverjük a lecsepegtetett és kis darabokra vagdalt chilit, az őrölt római köményt és a többi fűszert, hozzáöntjük az ecetet és bő deci vizet, átkeverjük és fedő alatt, kis lángon, másfél-két óra alatt puhára pároljuk. Párolt rizzsel vagy tortillával és tejföllel kínáljuk, díszítsük paradicsomgerezdekkel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||