Mexikói sertéscsülök zöld chilivel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 üveg zöld chili 0 ? ? ? ? ?
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg csülök 328 16 29 0.3 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott csülköt bőröstől kockára vágjuk és a forró olajon megpirítjuk, ha mindenhol kifehéredett hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymát és hegyes zöldpaprikát. Ha a hagyma is átpárolódott belekeverjük a lecsepegtetett és kis darabokra vagdalt chilit, az őrölt római köményt és a többi fűszert, hozzáöntjük az ecetet és bő deci vizet, átkeverjük és fedő alatt, kis lángon, másfél-két óra alatt puhára pároljuk.
Párolt rizzsel vagy tortillával és tejföllel kínáljuk, díszítsük paradicsomgerezdekkel.