Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Dúsított tarhonyáskrumpli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sörözés, borozás, Főétel, Húsételek, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
15 dkg tarhonya 392 15 3.4 72.9 3.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon a finomra metélt hagymát és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvagdalt krumplit, a felszeletelt paprikát, a paradicsomot, megfűszerezzük, visszatesszük a pörcöt és felöntjük, annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Rázogatva főzzük, majd a végén, nem a láng fölött, letakarva, negyed órát hagyjuk pihenni.
A sonka zsíros részét kisütjük, majd a sonka húsos részét és a felkarikázott kolbász átsütjük rajta.
A tarhonyás burgonyát tálakba tesszük és a sonkás-kolbászos keverékkel megszórva tálaljuk.
Kovászos uborkát vagy vegyes vágottat kínáljunk hozzá.
Tökéletes bográcsétel, bár nyárra kicsit nehéz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)