Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos, zöldséges csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
30 dkg mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
2 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2.5 kg csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bográcsba olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, kicsontozott majd kockára vágott csirkecombot és átsütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket, a tárkony kivételével. Ha a hús elveszti a színét, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, majd felöntjük a fehérborral. Majdnem puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a mélyhűtött borsót és ha újra felforrt, felöntjük a tejszínnel, végül, beleszórjuk a tárkonyt és készre főzzük. Főtt tésztával vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)