Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csülkös babos pacal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 240 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Csőben sült, Párolt, Bogrács, Kemence, Római tál, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Roboráló
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint lestyán 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
igény szerint friss paradicsomlé 16 0.8 0 3.1 0 0
igény szerint száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál ételízesítő ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
30 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 szál füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1.5 kg fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
2 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
2 kg pacal 165 15.9 11.2 0 0 100
2 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A legfontosabb hogy a boros üvegből húzzuk ki a dugót!!!!!!!!!
Legyen kéznél a szódásüveg és a pohár.
Az étel elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom egy külön serpenyőben (én lemez wokot használok szabadtűzön) rádobom a felkockázott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, készítek egy pörkölt alapot, leveszem a tűzről megszórom pirospaprikával és továbbléphetünk a húsokhoz. Közben vigyázzunk nehogy kiszáradjon a torkunk:roll:
A csülköt, a pacalt, a fejtettbabot, sárgarépát, belerakom a köcsögbe, ráöntöm a pörköltalapot
, megszórom a fűszerekkel, jól összekeverem, majd felöntöm a borból, paradicsomléből, vízből készült lével. Jó bőven lepje el, mert besűrűsödik.
Majdnem elfelejtettem a két piros úszót ( cseresznye paprika), ezután mehet a kemencébe vagy tábortűz mellé de csak óvatosan . Kövessük DacaGaby tanácsait a hőkiegyenlítés terén is,megéri, mert drágák az edények.
Nekem 2,5 óra alatt elkészült. Ha elfőné a levét én forrásban levő vízzel pótolom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)