Csülkös babos pacal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: www.kemencebence.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Csőben sült, Párolt, Bogrács, Kemence, Római tál, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Roboráló Hozzávalók 4 személyre:
A legfontosabb hogy a boros üvegből húzzuk ki a dugót!!!!!!!!! Legyen kéznél a szódásüveg és a pohár. Az étel elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom egy külön serpenyőben (én lemez wokot használok szabadtűzön) rádobom a felkockázott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, készítek egy pörkölt alapot, leveszem a tűzről megszórom pirospaprikával és továbbléphetünk a húsokhoz. Közben vigyázzunk nehogy kiszáradjon a torkunk:roll: A csülköt, a pacalt, a fejtettbabot, sárgarépát, belerakom a köcsögbe, ráöntöm a pörköltalapot , megszórom a fűszerekkel, jól összekeverem, majd felöntöm a borból, paradicsomléből, vízből készült lével. Jó bőven lepje el, mert besűrűsödik. Majdnem elfelejtettem a két piros úszót ( cseresznye paprika), ezután mehet a kemencébe vagy tábortűz mellé de csak óvatosan . Kövessük DacaGaby tanácsait a hőkiegyenlítés terén is,megéri, mert drágák az edények. Nekem 2,5 óra alatt elkészült. Ha elfőné a levét én forrásban levő vízzel pótolom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||