Kertésztokány (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Kímélő, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
1 maréknyi mirelit zöldbab 89 7 0.4 14 0 0
1 maréknyi mirelit kukorica 128 4.7 1.6 23.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott répát és paradicsompaprikát. Megfűszerezzük és mindig csak kevés vizet öntve alá, félpuhára pároljuk. Belekeverjük a zöldségeket és készre főzzük. Ráöntjük a tejszínt és sűrűsödésig főzzük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Főtt tésztát vagy párolt rizst adjunk mellé.