Kertésztokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Kímélő, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott répát és paradicsompaprikát. Megfűszerezzük és mindig csak kevés vizet öntve alá, félpuhára pároljuk. Belekeverjük a zöldségeket és készre főzzük. Ráöntjük a tejszínt és sűrűsödésig főzzük. Tálalás előtt citromlével pikánsra ízesítjük és megszórjuk vágott petrezselyemmel. Főtt tésztát vagy párolt rizst adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||