Judit féle gumi süti
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 evőkanál
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
4 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
4 csomag
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
málnaszörp |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
1.réteg:
3 tojás fehérjét habbá verjük.
3 sárgáját 5 ek. porcukorral 1 vaníliás cukorral kikeverjük.
1 csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük, még melegen a sárgájához adjuk, majd belekeverjük a habot. Tepsibe öntjük,hűtőbe tesszük.
2.réteg:
3 tojás fehérjét habbá verjük.
3 sárgáját 5 ek. porcukorral 1 vaníliás cukorral kikeverjük.
1 csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük, még melegen a sárgájához adjuk,majd belekeverjük a 3ek. kakaóport. Ráöntjük a masszát az első rétegre és vissza tesszük a hűtőbe.
3.réteg
4dl tejfölt 7 ek.cukorral 1 vaníliás cukorral elkeverjük 1 zselatint felfőzünk és a tejfölhöz keverjük.
Ráöntjük a 2. rétegre és visszatesszük a hűtőbe.
4. réteg
3dl málna szörpből és 1 csomag zselatinból kocsonyát főzünk és ráöntjük a 3. rétegre.
Visszatesszük a hűtőbe és addig hűtjük még teljesen meg nem dermed.
Ha kész szeletelhetjük és élvezhetjük a gumisütinket!!!!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)