Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kerti rakottas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Rakott, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 csokor sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket sós vízben roppanósra főzzük. lecsepegtetve félre tesszük, közben a reszelt sajt és a finomra metélt petrezselyem felét elkeverjük a tejjel, tejföllel és a négy tojással, sózzuk borsozzuk. Vajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk a zöldségeket és leöntjük a tojásos masszával. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. 170 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Kockára vágva tálaljuk, megszórva a petrezselyemmel.
Önmagában könnyű vacsora lehet, de szárazabb húsok mellé is illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)