Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges rizstorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
10 dkg mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, a reszelt sajt felét, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. A konzerveket leszűrjük és leöblítjük, a sárgarépát lereszeljük, majd az összes hozzávalót összeforgatjuk. Egy kerek, tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk és a masszát beleöntjük. 175 fokos sütőben, 20 percig sütjük. Tálra borítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és tortaszerűen szeleteljük.
Szárazabb húsokhoz nagyszerű köret, de önálló vacsora is lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)