Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi zöldségragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Böjt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomó újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 csomó sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csomó fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 fej karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
50 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított vaj-olaj keveréken megpároljuk a szárával együtt karikára vágott újhagymát. Rádobjuk a felkarikázott zsenge répaféléket, a kis kockára vágott karalábét és a nagyobbra darabolt burgonyát. Az egészet kevergetve üvegesre pároljuk, megfűszerezzük és felöntve kevés vízzel, majdnem puhára pároljuk. Rászórjuk a finomra metélt fűszereket és felöntve a tejszínnel készre főzzük.
A fűszerezésnél vigyázzunk, ne nyomjuk el a friss, tavaszi zöldségek ízét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)