Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Patisszon pörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, ha zsírjára sült, ráhintjük a pirospaprikát és 2 deci vizet öntünk alá, ízesítjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a megtisztított és kockára vágott patisszont,majd fedő alatt puhára, de ne szétesősre főzzük.
Nokedlivel tálaljuk, ízlésünk szerint tejfölt kanalazhatunk a tetejére.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)