Tonhalas, zöldborsós tészta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
penne |
350 |
11.5 |
1.5 |
0 |
0 |
0 |
| 2 doboz
olajos tonhal |
290 |
23.8 |
21.5 |
0 |
0 |
100 |
| 30 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halkonzerv levét leöntjük, de félre tesszük. A felforrósított olajban megpároljuk, a zöldjével együtt, karikára vágott újhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és néhány keverés után a zöldborsót. Ráöntjük a hal levét és fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. Sózzuk borsozzuk, fél citrom levével ízesítjük, majd belekeverjük a finomra vágott petrezselyme és a darabokra szedett tonhalat. Éppen csak összemelegítjük.
Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, lecsepegtetjük és frissiben összeforgatjuk a tonhalas raguval.
Tálaljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, citromgerezdekkel és petrezselyemlevelekkel díszítsük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)