Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tonhalas spagetti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Halak, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
2 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhal olaját serpenyőbe öntöm és a finomra vágott hagymát megpárolom benne, majd ráöntöm a paradicsomkonzervet, a leve nélkül, belenyomom a fokhagymát és megfűszerezem. Takarékon kevergetve összefőzöm. A tésztát előírás szerint elkészítem, leöntöm a paradicsomos mártással, rászórom a kisebb darabokra szedett tonhalat, majd meghintem reszelt parmezánnal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)