Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldségpörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított vajon párolni kezdjük a finomra aprított hagymát, ha összeesett, rádobjuk a kockára vágott sárgarépát, majd kissé lepirítjuk. Belekeverjük, a répához hasonló darabokra vágott cukkínit, paprikát és a zöldborsót, ízesítjük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. fél deci vizet aláöntve, csak addig pároljuk, amíg a zöldségek roppanósak maradnak. Felöntjük a tejszínnel és addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik.
Főtt széles metélttel tálaljuk, esetleg reszelt sajttal megszórva, de szárazabb húsok mellé is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)