Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd átpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Ha a hagyma összeesett, rádobjuk, az ízlés szerint feldarabolt paprikát. Megborsozzuk és roppanósan puhára pároljuk. Ráöntjük a tejfölt és összeforraljuk. Óvatosan sózzuk, mert a bacon is sós.
Önmagában párolt rizzsel vagy szárazabb baromfisültek köreteként adhatjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)