Sült töltött paprika
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dl
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
4 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
mozzarella sajt |
274 |
14.7 |
22.5 |
2.8 |
0 |
37 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
40 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
60 dkg
csiperke gomba |
39 |
5.9 |
0.2 |
3.3 |
1.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst megsózzuk és leöntjük térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel, majd felforraljuk és a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a vizet magába szívja. Közben az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk és az apróra vágott gombát rádobva, addig kevergetjük erős lángon, amíg a levét elfövi, majd hűlni hagyjuk. A gombába keverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a felkockázott mozzarellát és ízlés szerint fűszerezzük, majd összeforgatjuk a tojással és az előfőzött rizs felével. A kaliforniai paprikák harmadát levágjuk, az ereket, a magokat és a belső csumát kivágjuk, de a zöld szárát hagyjuk meg. A gombás masszával púposan töltsük meg a paprikákat. Az újhagymát vágjuk karikára, de a zöldjéből tegyünk el a díszítéshez, a leszelt paprikarészt kockázzuk fel és mindezeket keverjük össze a maradék rizzsel. Terítsük el kivajazott tepsiben és négy fészket képezve, ültessük bele a töltött paprikákat, öntsük le az alaplével és alufóliával szorosan lefedve, 170 fokos, előmelegített sütőben pároljuk fél órát. A fóliát vegyük le és a tejföl felét csurgassuk a paprikákra,majd a sütő hőfokát 180 fokra emelve süssük, még 15 percig. A paprikát körítsük a velesült rizzsel, leöntve a maradék tejföllel és meghintve a hagymazölddel, tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)