Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült töltött paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
60 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst megsózzuk és leöntjük térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel, majd felforraljuk és a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a vizet magába szívja. Közben az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk és az apróra vágott gombát rádobva, addig kevergetjük erős lángon, amíg a levét elfövi, majd hűlni hagyjuk. A gombába keverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a felkockázott mozzarellát és ízlés szerint fűszerezzük, majd összeforgatjuk a tojással és az előfőzött rizs felével. A kaliforniai paprikák harmadát levágjuk, az ereket, a magokat és a belső csumát kivágjuk, de a zöld szárát hagyjuk meg. A gombás masszával púposan töltsük meg a paprikákat. Az újhagymát vágjuk karikára, de a zöldjéből tegyünk el a díszítéshez, a leszelt paprikarészt kockázzuk fel és mindezeket keverjük össze a maradék rizzsel. Terítsük el kivajazott tepsiben és négy fészket képezve, ültessük bele a töltött paprikákat, öntsük le az alaplével és alufóliával szorosan lefedve, 170 fokos, előmelegített sütőben pároljuk fél órát. A fóliát vegyük le és a tejföl felét csurgassuk a paprikákra,majd a sütő hőfokát 180 fokra emelve süssük, még 15 percig. A paprikát körítsük a velesült rizzsel, leöntve a maradék tejföllel és meghintve a hagymazölddel, tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)