Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdei gombás metélt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Bálint nap, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg rókagomba 12 2 0.5 0 5 0
10 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
10 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
igény szerint parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, borssal és sóval ízesítve zsírjára sütjük. A tejszínnel felöntve, beforraljuk. Az időközben, előírás szerint, megfőzött és lecsepegtetett széles metélttel összeforgatva, finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Az ínyencek frissen reszelt parmezánt is tálalhatnak hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)