Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Magyaros muffin

A bacont kockára vágjuk és zsírjára sütjük, kivesszük a pörcöt és a finomra metélt vörös- és fokhagymát a zsiradékban megfonnyasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd az olajjal, a tejföllel, a joghurttal, a tojásokkal, a sót és a borsot ... tovább

Diós-sonkás muffin

A diót durvára vágjuk. A sonkát ledaráljuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. A felvert tojást elkeverjük az olajjal. Az összes hozzávalót elkeverjük és a papírral bélelt muffinformákat ... tovább

Sajtos muffin

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. A lisztet összeszitáljuk a szárazanyagokkal, majd belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a reszelt sajtot és a kefírben elkevert tojást. A formákat ... tovább

Sörös muffin

A száraz anyagokat összeszitáljuk, majd a sört és az olajat hozzáadva sima tésztává keverjük. A kapszlikkal bélelt muffinformák kétharmadáig töltjük, a tetejüket a megreszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos ... tovább

Zabkorpás-szőlős muffin

A lisztet, a korpár, a sütőport, a cukorféléket, a fahéjat és a sót jól összekeverjük. A tojást a tejjel és a vajjal habosra keverjük, majd a két masszát gondosan elegyítjük. Végül belekeverjük a szőlőszemeket. A ... tovább

Gombás muffin

Egy evőkanál felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a felkockázott gombát a zsírjára sütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel és a letépkedett kakukkfűlevelekkel, ... tovább

Hagymás-olajbogyós muffin

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cayenni borssal, a bazsalikommal és a rozmaringgal. Az olajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a barna cukorral, majd hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt parmezánt ... tovább

Herőce (régi magyar fánk)

A lisztet deszkára halmozzuk, a közepébe mélyedést formálunk, majd a tojásokat, a cukrot és a sót beletéve. összegyúrjuk kb 1 deci langyos vízzel. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá, kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva fél ... tovább

Egérke

A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk ... tovább

Zimankó leves

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor ... tovább