Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zabkorpás-szőlős muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Tizórai gyerekeknek , Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Advent, Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 dkg zabkorpa 340 15.3 5.5 57 18.5 0
10 dkg kenyérliszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
1.5 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a korpár, a sütőport, a cukorféléket, a fahéjat és a sót jól összekeverjük. A tojást a tejjel és a vajjal habosra keverjük, majd a két masszát gondosan elegyítjük. Végül belekeverjük a szőlőszemeket. A muffinpapírokat kétharmadig töltjük és a sütő mélyedéseibe helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Langyosan a legfinomabb.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)