Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2.5 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. A lisztet összeszitáljuk a szárazanyagokkal, majd belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a reszelt sajtot és a kefírben elkevert tojást. A formákat 2/3-ig töltjük a masszával és 15-20 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)