| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint szezámmag | 639 | 26.3 | 54.8 | 9.4 | 12.6 | 0 |
| igény szerint lenmag | 377 | 24.4 | 30.9 | 0 | 38.6 | 0 |
| 1 teáskanál sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 3 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 12 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 18 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 16 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk. A vajjal, az egy kanál tejföllel, a reszelt sajt kétharmadával és a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, majd ismét félbe hajtjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. Fél centi vastagra sodorjuk, a tetejét a félretett tejföl és tojássárgája keverékkel megkenjük. Ujjnyi csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakrjuk. A reszelt sajttal vastagon meghintjük, a kimaradt darabokat szezám és lenmag keverékkel hintjük meg. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Vendégség esetén a többszörösét készítsük.