Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy evőkanál felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a felkockázott gombát a zsírjára sütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk és a finomra vágott petrezselyemzölddel és a letépkedett kakukkfűlevelekkel, valamint a gorombára vágott dióval ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, közben a tojást, a tejet és az olajat elkeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a szárazanyagokat. A három elegyet összekeverjük, majd papírkapszlival bélelt, muffinformákba kanalazzuk a masszát. Ne töltsük tele, csak úgy a kétharmadáig. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Reggelire vagy uzsonnára adhatjuk, de sörözéshez sem utolsó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)