Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás-olajbogyós muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Sós, Csípős, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1.2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a cayenni borssal, a bazsalikommal és a rozmaringgal. Az olajat habosra keverjük a tejjel, a tojásokkal, a barna cukorral, majd hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a reszelt parmezánt és a felvagdalt olívabogyót. Belekanalazzuk a papírral bélelt sütőformába úgy, hogy a peremtől kb. 1 cm maradjon. Középső rácsra tesszük és kb. 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk).
Isteni sör vagy borkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)