Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 20 találat

Pezsgőkrémes gümölcskehely

A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a nagyobbakat daraboljuk fel és tegyük őket poharakba. A zselatint oldjuk fel, adjunk hozzá ribizlilevet, narancslevet. Forraljuk fel és hagyjuk hűlni. Tegyük a gyümölcsöket kelyhekbe és öntözzük meg ... tovább

Libacomb vörösboros káposztával

A libacombokat sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, és párolórácsra, kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymát és kevés vizet aláöntve fél órát pároljuk. A megpuhult húst áttesszük egy ... tovább

Vörösboros káposzta

A kisült zsiradékot átöntjük egy serpenyőbe. Karamellizáljuk rajta a cukrot és ezen üvegesre pároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott, előzetesen besózott, vörös káposztát. Fedő alatt ... tovább

Mascarponekrémes gyümölcstál

A gyümölcsöket szűrőben mossuk meg és csepegtessük le. Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és óvatosan keverjük össze a gyümölcsökkel úgy, hogy ne törődjenek. A babapiskótát törjük apró darabokra egy sodrófával. ... tovább

Linzertorta

A hámozatlan mandulát őröljük meg. Adjuk hozzá a tészta többi összetevőjét és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Csomagoljuk fóliába és tegyük néhány órára hideg helyre. Lisztezett gyúródeszkán a tészta egyik felét ... tovább

Ribizlis máktorta

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom héját, a joghurtot, a tojást, az olajat, a pálinkát és egy csipet sót keverjünk össze. Adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze, majd forgassuk bele ... tovább

Báránycsülök zöldségekkel

A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és ... tovább

Eper-ribizli lekvár

A gyümölcsök súlya tisztítva értendő. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszárazzuk, az epret kicsumázzuk és, ha szükséges, kisebb darabokra vagdossuk. A gyümölcsök felét turmixoljuk le, keverjük bele az 1:1-es befőzőcukrot ... tovább

Fűszeres ribizli-zselé

A megmosott, de nem leszemezett ribizlit 1 liter forrásban lévő vízbe öntjük és beledobjuk a fűszereket. Bő fél órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A fűszereket kidobjuk, a levet leszűrjük és a megmaradt gyömölcsrészt ... tovább

Ribiszke ecetben

Fél liter borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amibe egy darabka fahéjat és 5 szem szegfűszeget dobunk. Forralás közben a habját leszedjük és a végén a fűszereket kiszedjük. Ha a szirup sűrű és nem habzik, beleteszünk ... tovább