Fűszeres ribizli-zselé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 igény szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kiskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1.5 kg
ribizli |
33 |
0.6 |
1.2 |
7 |
6.8 |
0 |
1 igény szerint
vörösborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott, de nem leszemezett ribizlit 1 liter forrásban lévő vízbe öntjük és beledobjuk a fűszereket. Bő fél órát főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A fűszereket kidobjuk, a levet leszűrjük és a megmaradt gyömölcsrészt paradicsompaszirozón átnyomjuk. A pürét a leszűrt lébe keverjük és egy éjszakán át hagyjuk tüllzsákban lecsepegni. A lecsepegett lé térfogatát megmérjük és literenként 3 evőkanál borecetet és 80 dkg cukrot keverünk bele. Kislángon kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad, majd 10 percig forraljuk. Üvegekbe töltve szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Hideg sültek, vadhúsok mellé ajánlom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)