Meggy hidegen
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 kg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
5 kg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2.5 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
vörösborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A meggyet tisztítás után kimagozzuk és a cukorral meg a borecettel összekeverjük. Három napig állni hagyjuk, de mindennap kétszer átkeverjük. A meggyet lecsepegtetjük és szorosan üvegekbe töltjük. A lé minden literjébe fél deci rumot öntünk, elkeverjük és a meggyre öntjük. Az üvegeket lezárhatjuk. A megmaradt lét is palackozzuk és szörpként fogyaszthatjuk. Ez a meggy rétesbe vagy pitébe jó.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)