Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rumos piskótás fagylaltkehely

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 db babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1/2 dl kávé ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
30 dkg vaníliafagylalt ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő méretű tálkákban. Rácsepegtetjük a rumos levet és hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát, ne essen szét, de azért szaftos legyen. Behűtjük és tálalás előtt a tetejére adagoljuk a fagylaltot, majd megszórjuk csokidarával.
Tálalhatjuk csokolédéöntettel és tejszínhabrózsákkal is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)