Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabaracklekvár hidegen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érett barackot forró vízbe dobjuk, majd szinte azonnal kivesszük, így a héja könnyedén eltávolítható. Kimagozzuk és rászórjuk a cukrot. Elektromos habverővel negyed órát keverjük. Tiszta üvegekbe töltjük és a tetejére szórjuk a porcukorral elkevert tartósítószert, lezárva, hőkezelés nélkül tárolható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)