Sárgabaracklekvár hidegen
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 késhegynyi
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 teáskanál
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 kg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 kg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az érett barackot forró vízbe dobjuk, majd szinte azonnal kivesszük, így a héja könnyedén eltávolítható. Kimagozzuk és rászórjuk a cukrot. Elektromos habverővel negyed órát keverjük. Tiszta üvegekbe töltjük és a tetejére szórjuk a porcukorral elkevert tartósítószert, lezárva, hőkezelés nélkül tárolható.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)