Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ribiszke ecetben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Gyümölcsök, Édes, Savanyú
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg ribizli 33 0.6 1.2 7 6.8 0
5 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fél liter borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amibe egy darabka fahéjat és 5 szem szegfűszeget dobunk. Forralás közben a habját leszedjük és a végén a fűszereket kiszedjük. Ha a szirup sűrű és nem habzik, beleteszünk másfél kg megmosott, leszemezett ribizlit, az egészet felforraljuk és félretesszük. A következő két napon leszűrjük róla a levet és felforralva, lehűtve ismét ráöntjük a gyümölcsre. Végül a gyümölcsöt üvegekbe töltjük, ráöntjük a hideg szirupot, az üvegeket lezárjuk és a víz forrásától számítva 10 percig gőzöljük. A nedvesdunsztban hagyjuk kihűlni.
Vadpecsenyék pikáns kísérője.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)