Ribiszke ecetben
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1.5 kg
ribizli |
33 |
0.6 |
1.2 |
7 |
6.8 |
0 |
5 dl
vörösborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
5 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Fél liter borecetből és 30 dkg cukorból szirupot főzünk, amibe egy darabka fahéjat és 5 szem szegfűszeget dobunk. Forralás közben a habját leszedjük és a végén a fűszereket kiszedjük. Ha a szirup sűrű és nem habzik, beleteszünk másfél kg megmosott, leszemezett ribizlit, az egészet felforraljuk és félretesszük. A következő két napon leszűrjük róla a levet és felforralva, lehűtve ismét ráöntjük a gyümölcsre. Végül a gyümölcsöt üvegekbe töltjük, ráöntjük a hideg szirupot, az üvegeket lezárjuk és a víz forrásától számítva 10 percig gőzöljük. A nedvesdunsztban hagyjuk kihűlni.
Vadpecsenyék pikáns kísérője.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)