Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-meggyes chutney

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sörözés, borozás, Főétel mellé, Főétel előtt, Buli, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Savanyú, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
50 dkg meggylekvár 288 0.4 0 70.3 0 0
1 ízlés szerint barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál baharat 0 ? ? ? ? ?
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
5 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 csokor sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott zöldséget megpirítjuk, rádobjuk a két csípős és a három TV paprikát, majd jól átforgatjuk. A kicsire vágott paradicsommal és a fűszerekkel összeforraljuk. A vörösbort belekeverve felfőzzük. Sűrűre párolva, turmixgéppel áttörjük. Üvegekbe töltjük, majd a szokásos módon, fejreállítva, tartósítjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)