Eper-ribizli lekvár
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 70 dkg				
		eper | 39 | 0.9 | 0.6 | 7.2 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 50 dkg				
		ribizli | 33 | 0.6 | 1.2 | 7 | 6.8 | 0 | 
				
						
					| 1 csomag				
		befőzőcukor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A gyümölcsök súlya tisztítva értendő. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszárazzuk, az epret kicsumázzuk és, ha szükséges, kisebb darabokra vagdossuk. A gyümölcsök felét turmixoljuk le, keverjük bele az 1:1-es befőzőcukrot és forgassuk bele a maradék gyümölcsöt. Nagylángon, kevergetve a forrástól számított 3 percig főzzük. Ha szükséges a habot leszedve, forrón töltsük üvegekbe. Az üvegeket 10 percre állítsuk fejre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)