Eperdzsem
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
65 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
kevés
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kicsumázzuk. A főzőedénybe tesszük és ráöntjük
a cukrot, gyengéden átkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap, a forrástól számítva 20 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük, tetejére csipet nátrium-benzoátot teszünk, lezárjuk az üvegeket és egy napig száraz dunsztba tesszük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)