Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Eperdzsem

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
65 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
kevés nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kicsumázzuk. A főzőedénybe tesszük és ráöntjük
a cukrot, gyengéden átkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap, a forrástól számítva 20 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük, tetejére csipet nátrium-benzoátot teszünk, lezárjuk az üvegeket és egy napig száraz dunsztba tesszük.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)