Gránátalma szirup
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 kg
gránátalma |
77 |
0.7 |
0.6 |
16.7 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gránátalma szivacsos belsejéből a magokat kaparjuk ki és turmixgépben zúzzuk össze, majd gézkendőbe öntve hagyjuk kicsepegni. Keverjük bele a cukrot és a citrom kicsavart levét. Kevergessük a cukor oldódásig, majd forraljuk be a negyedére. Öntsük zárható üvegbe. Hűtőben, fél évig eláll.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)