Szilvareszter télire
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 kg
besztercei szilva |
60 |
0.7 |
0.2 |
13.1 |
1.7 |
0 |
| 1 késhegynyi
szalicil |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a rumot és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére késhegynyi szalicilt szórunk és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Mákos nudli, mákos palacsinta és császármorzsa kitűnő öntete lehet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)