Meggydzsem
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 kg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
3 kg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A meggyet tisztítás után kimagozzuk és a felét ledaráljuk.
A darált meggyet kevergetve negyed órát forraljuk. Közben a cukorból és fél liter vízből szirupot főzünk. Beleöntjük a meggyvelőbe és beleszórjuk a többi meggyet is, forrástól számítva, kevergetve még negyed órát főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)