Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Őszibarackbefőtt diabetikusan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
igény szerint édesítőszer 2 0 0 0.5 0 0
4 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 késhegynyi szalicil 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az őszibarackot citromos vízbe darabolom, majd az üvegek aljába dobok 2 szegfűszeget és egy darabka fahéjat, üvegenként 8 tbl vagy csepp édesítőt pohárnyi forralt vízzel elkeverek és az üvegbe rakott barackra öntöm. Ujjnyi híján feltöltöm az üvegeket forralt vízzel, a tetejére szórom a tartósítót és lezárom. Nedves dunsztban a forrástól számítva 20 percig gőzölöm. A cukor hiánya miatt a tartósító használatát nem ajánlott elkerülni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)