Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pezsgőkrémes gümölcskehely

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Karácsony, Főtt, Édes, Gyümölcsök, Tojás, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
20 dkg piros ribizli 38 0.6 0.2 7 3.5 0
20 dkg fekete ribizli 49 0.9 0.2 9.5 6.8 0
20 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
20 adag málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
20 dkg faeper 39 0.4 1 11 0.7 0
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 dl friss narancslé 214 0.7 0.2 10.9 0 0
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
0,5 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 dl édes pezsgő ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a nagyobbakat daraboljuk fel és tegyük őket poharakba. A zselatint oldjuk fel, adjunk hozzá ribizlilevet, narancslevet. Forraljuk fel és hagyjuk hűlni. Tegyük a gyümölcsöket kelyhekbe és öntözzük meg a kihűlt, de nem dermedt zselével. A pezsgőkrémhez a tojássárgákat keverjük gőz fölött habosra és adjuk hozzá a pezsgőt. Tegyük bele a citromhéjat és habverővel keverjük addig, amíg kb. kétszeresére nem habosodik. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg míg kissé lehűl. A langyos krémet kanalazzuk a gyümölcsökre. Desszertünket díszítsük csokoládéval, tejszínhabbal, mandulaforgáccsal vagy néhány darab puszedlivel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)