Pisztáciás narancsparfé
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
habtejszín |
284 |
15.5 |
23.7 |
1.9 |
0 |
77 |
| 1 maréknyi
pisztácia |
600 |
20.8 |
51.6 |
12.5 |
6.5 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
babapiskóta |
389 |
9.7 |
4.4 |
77.7 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 6 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 2 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 4 cl
Cointreau |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük bele a tojásokat, majd habosra verve, jeges víz fölé téve, kihűlésig keverjük. Forgassuk bele a habbá vert tejszínt, a pisztácia nagyját és a likőrt. Folpackkal bélelt őzgerincormába simítjuk, majd a tetejét babapiskótával beterítjük. 5 órát, mélyhűtőben pihentetjük.
Tálra borítjuk, tejszínhabrózsákkal, narancsgerezdekkel és a félretett pisztáciával megszórva, forró vízbe mártott késsel szeletelve, tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)