Pezsgőkrémes gümölcskehely (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Karácsony, Főtt, Édes, Gyümölcsök, Tojás, Meleg Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcsöket tisztítsuk meg, a nagyobbakat daraboljuk fel és tegyük őket poharakba. A zselatint oldjuk fel, adjunk hozzá ribizlilevet, narancslevet. Forraljuk fel és hagyjuk hűlni. Tegyük a gyümölcsöket kelyhekbe és öntözzük meg a kihűlt, de nem dermedt zselével. A pezsgőkrémhez a tojássárgákat keverjük gőz fölött habosra és adjuk hozzá a pezsgőt. Tegyük bele a citromhéjat és habverővel keverjük addig, amíg kb. kétszeresére nem habosodik. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg míg kissé lehűl. A langyos krémet kanalazzuk a gyümölcsökre. Desszertünket díszítsük csokoládéval, tejszínhabbal, mandulaforgáccsal vagy néhány darab puszedlivel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||