Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Báránycsülök zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál ribizli lekvár 251 0.2 0 61.6 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db báránycsülök 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket, a finomra vagdalt fokhagymát, a negyedelt hagymát és a csülköket edénybe tesszük és ráöntjük a bort, egy éjszakán át pihentessük a hűtőben. Legalább egyszer forgassuk meg. Másnap, a lecsöpögtetett és letörölgetett csülköket sózzuk, borsozzuk meg és a felhevített olajba süssünk rájuk barna kérget. Öntsük alá a páclevet, a fűszerekkel és hagymával együtt. Forraljuk fel és takarékon, fedő alatt, mindig csak kevés forró vizet aláöntve, főzzük, majdnem puhára. Az utolsó 20 percre tegyük mellé a darabokra vagdalt zöldségeket.
Csak a burgonyának kell átfőnie, így azt belerakhatjuk előbb is, a többi maradhat roppanós.
Végül a puha csülköt előmelegített tálra tesszük, körbe rakjuk a zöldségekkel. A megmaradt levét átszűrjük, ha szükséges beforraljuk és a ribizlilekvárt belekeverve mártásoscsészében adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)