Kreol báránycomb
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
Tabasco mártás |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 3 kg
báránycomb |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hagymákat vágjuk finomra és keverjük el a többi hozzávalóval. Tegyük a lezsírozott. lehártyázott báránycombot egy nagy sütőzacskóba, öntsük rá a páclevet és zárjuk le a zacskót. Néhányszor megforgatva egy éjszakán át hagyjuk pácolódni. A sütőzacskót tepsibe téve, néhány helyen szurkáljuk meg. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és 3 órát süssük. A zacskót felvágva tegyük a combot tálra és fóliával takarjuk le. Hagyjuk 10 percig pihenni, közben a levét leszűrve, forraljuk mártás sűrűségűre. A szeletekre vágott comb mellé kínáljuk, mártásos csészében.
Főtt burgonyával, párolt zöldségekkel kínáljuk, de adhatunk mellé párolt rizst és főtt fekete babot is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)