Kreol báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sütőzacskó, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A hagymákat vágjuk finomra és keverjük el a többi hozzávalóval. Tegyük a lezsírozott. lehártyázott báránycombot egy nagy sütőzacskóba, öntsük rá a páclevet és zárjuk le a zacskót. Néhányszor megforgatva egy éjszakán át hagyjuk pácolódni. A sütőzacskót tepsibe téve, néhány helyen szurkáljuk meg. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és 3 órát süssük. A zacskót felvágva tegyük a combot tálra és fóliával takarjuk le. Hagyjuk 10 percig pihenni, közben a levét leszűrve, forraljuk mártás sűrűségűre. A szeletekre vágott comb mellé kínáljuk, mártásos csészében. Főtt burgonyával, párolt zöldségekkel kínáljuk, de adhatunk mellé párolt rizst és főtt fekete babot is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||