Kreol báránycomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sütőzacskó, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 kg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymákat vágjuk finomra és keverjük el a többi hozzávalóval. Tegyük a lezsírozott. lehártyázott báránycombot egy nagy sütőzacskóba, öntsük rá a páclevet és zárjuk le a zacskót. Néhányszor megforgatva egy éjszakán át hagyjuk pácolódni. A sütőzacskót tepsibe téve, néhány helyen szurkáljuk meg. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és 3 órát süssük. A zacskót felvágva tegyük a combot tálra és fóliával takarjuk le. Hagyjuk 10 percig pihenni, közben a levét leszűrve, forraljuk mártás sűrűségűre. A szeletekre vágott comb mellé kínáljuk, mártásos csészében.
Főtt burgonyával, párolt zöldségekkel kínáljuk, de adhatunk mellé párolt rizst és főtt fekete babot is.