Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mexikói vagdalthús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
50 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hámozott, kimagozott paradicsomot, a felvagdalt hagymákat, a korianderzöldet és chilit, a lime kicsavart levével, botmixerben összezúzzuk. A keverék kétharmadát a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal és a reszelt sajttal összegyúrjuk, közben a mustárral, sóval, borssal fűszerezzük. Cipót formálunk belőle. Az olajjal kikent tepsibe tesszük és rákenjük a maradék paradicsomos masszát. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyven percig sütjük.
Melegen burgonyapürével és kukoricasalátával tálaljuk. Hidegen, salsával és kukoricakenyérrel kiváló.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)