Mexikói vagdalthús (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
50 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hámozott, kimagozott paradicsomot, a felvagdalt hagymákat, a korianderzöldet és chilit, a lime kicsavart levével, botmixerben összezúzzuk. A keverék kétharmadát a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal és a reszelt sajttal összegyúrjuk, közben a mustárral, sóval, borssal fűszerezzük. Cipót formálunk belőle. Az olajjal kikent tepsibe tesszük és rákenjük a maradék paradicsomos masszát. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyven percig sütjük.
Melegen burgonyapürével és kukoricasalátával tálaljuk. Hidegen, salsával és kukoricakenyérrel kiváló.