Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecomb-burgonya egytál jénaiban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 75 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat a fűszerekkel bedörzsölve, kevés forró olajban elősütjük. A megtisztított, felkarikázott burgonyát sóval, borssal elkeverjük és a finomra vágott hagymafélékkel jénaiba terítjük. Ráöntjük a bort és a hús sütőzsiradékát, majd a tetejére tesszük a combokat. A tálat lefedve, 175 fokos sütőben háromnegyed órát pároljuk. Végül a fedőt levéve, negyed óra alatt, a hőt 200 fokra emelve pirosra sütjük a combokat.
Sok salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)