Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olivás-rozmaringos csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Alufólia, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
3 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
6 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük az olajjal elkevert mustárral. Két órát állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük. Köré szórjuk, a hajóba vágott és a lecsepegett mustáros olajjal elkevert burgonyát, a szétszedett, de nem meghámozott fokhagymát és melléfektetjük a rozmaringágakat. Ráöntjük a bort, ha retsinát használunk, görögös ízt ad az ételnek, majd 180 fokra előmelegített sütőben, bő órát sütjük. A fóliát levéve, megszórjuk az olívabogyóval és 20 perc alatt pirosra sütjük.
Salátával vagy idénysavanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)