Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás pulykacomb zöldségágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Alufólia, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A combot darabokra vágjuk és a fűszerekkel átkeverjük. A krumplit szeletekre vágjuk, majd a húsról lecsepegett fűszeres olajjal átkeverjük és tepsibe terítjük. Rádobjuk a durvára darabolt zöldségeket és a húsokat. Ráöntjük a bort és 1 deci vizet, majd fóliával szorosan lefedve, egy órát, 200 fokos sütőben pároljuk. A fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, teljes hőfokon fél órát pirítjuk.
A vele sült zöldségekkel, kevés párolt rizzsel, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)